موضوعات مربوط به فرزندان همیشه از بزرگترین دغدغههای والدین است. آنها باید، در تمام مراحل رشد فرزندان، بهترین تصمیمهای ممکن را بگیرند؛ تصمیمهایی مانند محل تولد نوزاد، از شیر گرفتن، راه افتادن و بالاخره مدرسه رفتن. یکی از چالشبرانگیزترین تصمیمها برای مادران بازگشت به محل کار و سپردن کودک به مهد کودک است. برای بسیاری از مادران، این مرحله سخت و دردناک است و فقط با فکر تعامل بیشتر کودک با همسالان و رشد مهارتهای اجتماعی و عاطفی کودک، ذهن آشفته خود را آرام میکنند. برخی دیگر از مادران نیز فقط چند روز در هفته کار میکنند و باقی روزها کنار فرزندانشان هستند.
تصمیم شما هر چه باشد، بازگشت به محل کار یا فرستادن فرزندتان به مهد کودک، به خاطر داشته باشید خودتان تصمیمگیرنده هستید، زیرا از شرایط زندگیتان آگاهی کامل دارید. در صورتی که ترجیح میدهید فرزندتان در خانه و کنار شما بزرگ شود، بسیار خوب است. اگر هم تصمیم دارید به کارتان برگردید، باز هم قطعا تصمیم درستی گرفتهاید. هر کودک روحیه و شرایط متفاوتی دارد، بنابراین، این تصمیم در نهایت به عهده شما خواهد بود. در این مقاله کودکت، به سپردن کودکان به مهد کودک، سن و شرایط سپردن آنها پرداخته میشود.
در این باره نیز، مانند سایر موضوعات مربوط به کودک، نظر قطعی وجود ندارد. عوامل متفاوتی ممکن است سن مهد کودک رفتن کودکان را تعیین کند؛ سن سپردن کودک به مهد کودک براساس رشد کودک، شخصیت او، محیط خانه و شرایط والدین و خانواده متفاوت است.
بعضی مهد کودکها کودکان را از شش هفتگی میپذیرند، هرچند متخصصان باورد دارند این زمان بسیار زود است. کودکان در شش تا هشت ماهگی به آغوش بیشتری نیاز پیدا میکنند و در شروع مرحله اضطراب جدایی قرار دارند. متخصصان پیشنهاد میکنند بهتر است مادران شاغل، پیش از شروع اضطراب؛ یعنی، نزدیک شش ماهگی، کودک را به مهد کودک بفرستند. چنانچه شاغل نیستید و تمایل دارید در خانه کنار فرزندتان بمانید، سن ایدهآل شروع مهد کودک برای فرزند شما دو تا سه سالگی است.
ابتدا باید نیازهای کودک خود را در نظر بگیرید. مواردی مانند نیازهای ویژه فرزندتان، تولد بهموقع او یا نارس بودنش و مشکلات او پس از تولد در انتخاب زمان مناسب برای فرستادن او به مهد کودک تاثیرگذار است. تمام این موارد را در نظر داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
موضوع مهم دیگر نوع تغذیه کودک است. در صورتی که کودک همچنان از شیر مادر تغذیه میشود، باید بتوانید شیر را بدوشید و از فرد مطمئنی بخواهید به کودک شیر دهد.
همچنین باید تفاوتهای خانه و مهد کودک را در نظر داشته باشید. اگر فرزند شما عادت دارد به روش خاصی بخوابد، غذا بخورد یا عادات مخصوصی دارد، برای هماهنگ شدن با مهد کودک، کمی به زمان نیاز خواهد داشت. بهتر است برای آرامش کودک و خود و سازگاری و هماهنگی بیشتر کودک با فضای مهد کودک، شرایط او و عادات خاصش را برای مربی کامل توضیح دهید.
بیشتر کودکان نیاز به زمان دارند تا بتوانند با شرایط بیرون از خانه سازگار شوند. البته این زمان سازگاری به تعداد روزها و ساعتهایی بستگی دارد که کودک قرار است در مهد کودک بگذراند. ممکن است بیش از شش هفته طول بکشد تا کودک به مهد عادت کند. برای برخی کودکان، این زمان ممکن است به چند ماه نیز برسد. نگران نشوید و سعی کنید روتین روزانه او را حفظ کنید.
براساس مطالعات انجام شده، کودکانی که مادران آنها نیمهوقت کار میکنند سازگاری بهتری با شرایط دارند. زیرا دوری طولانیمدت والدین از کودکان، بهخصوص در سنین پایین (برای مثال، سفرهای کاری چندهفتهای)، ممکن است منجر به احساس تنهایی و طردشدگی در آنها شود.
از طرف دیگر، اگر کودک همیشه در خانه و کنار شما باشد، ممکن است به دلیل ایجاد وابستگی حاضر نباشد هیچوقت از شما جدا شود. بنابراین، اگر در شرایط ضروری بخواهید او را به کسی بسپارید، دچار اضطراب و بیقراری میشود. همچنین، نخستین سالهای زندگی کودکان تاثیر بسیاری در رشد اجتماعی و شخصیتی آنها دارد. در این سالها، کودکان محیط اطراف خود را کشف میکنند و با تعامل با دیگران یاد میگیرند و رشد میکنند. بنابراین، اگر تمام اوقات خود را فقط کنار یک نفر سپری کنند، رشد مناسبی نخواهند داشت.
وقتی در خانه نیستید، کودک شما لحظههایش را کنار مربی خود سپری میکند، بنابراین، باید فرزند خود را به فرد مطمئنی بسپارید. در ادامه این مقاله، به برخی از ویژگیهای یک مربی خوب اشاره شده است.
عادتها و نیازهای روزانه فرزند خود را یادداشت کنید و به مسئولان مهد کودک تحویل دهید. بسیاری از مراکز هنگام ثبتنام از شما میخواهند تمام اطلاعات ضروری را درباره کودک در قالب یک فرم ذکر کنید.
روزهای اول مدتی در مهد بمانید، مسئولان بیشتر مهدها این اجازه را به مادران میدهند. اگر از ماندن شما ممانعت کردند، شاید بهتر باشد مهد دیگری را انتخاب کنید. بهتر است روزهای اول، حتما خودتان فرزندتان را از مهد کودک تحویل بگیرید، این کار در او حس امنیت ایجاد میکند و باعث میشود راحتتر با شرایط وفق پیدا کند.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…