تغذیه

مرور کلی بر روش‌ های غذا دادن به نوزاد و تغذیه در ماه های اول زندگی

اگر به تازگی نوزاد جدیدی به جمع افراد خانواده شما اضافه شده است پس باید تصمیم‌هایی در رابطه با غذا  و برنامه ای برای ماه های اولیه تغذیه کودک خود بگیرید. اگرچه در ابتدا ممکن است مساله غذا دادن به نوزاد سبب شود احساس عجز و ناتوانی یا حتی وحشت کنید اما این حقیقت که برای غذا دادن به نوزادتان گزینه‌های زیادی در اختیار مادران است خود یک مساله شگفت‌انگیز است. دانستن این مطلب که می‌توانید خودتان به نوزادتان غذا بدهید هیجان‌انگیز است، بدون توجه به این که کدام گزینه غذا دادن به نوزاد در خانواده شما دارای بهترین کارکرد خواهد بود.

غذا دادن به نوزاد ممکن است کاری ساده و مستقیم به نظر برسد اما گاهی اوقات از هر کار دیگری سخت‌تر است. برای مثال وقتی مساله غذا دادن به یک نوزاد به میان می‌آید متوجه می‌شویم که گزینه‌های بسیاری در دست داریم، از تغذیه نوزاد با شیر مادر و تغذیه ترکیبی نوزاد گرفته تا استفاده از شیر اهدایی به نوزاد و تغذیه با شیر خشک که جزوی از این گزینه‌ها هستند. در ادامه یک مرور کلی بر انتخاب‌هایی انجام شده است که شما برای غذا دادن به نوزادتان در اختیار دارید.

تغذیه با شیر مادر

تغذیه با شیر مادر یک موضوع بسیار پیچیده است زیرا در حین این که مطالعات نشان داده‌اند شیر مادر مزایای زیادی برای سلامتی نوزاد در پی دارد اما این تصمیمی نیست که بتوان همیشه به آسانی گرفت. با وجود این که تغذیه با شیر مادر برای نوزادان بسیار مفید است و یک ابزار قوی برای ایجاد پیوندهای عاطفی عمیق بین مادر و نوزادش محسوب می‌شود اما باید دانست که این کار نیاز به زمان کافی، منابع و حمایت دارد.

تغذیه با شیر مادر در صورتی که امکان‌پذیر باشد یک گزینه شگفت‌انگیز برای بسیاری از خانواده‌ها است. شما باید اطلاعات لازم را در رابطه با مزایای تغذیه نوزاد با شیر مادر، نحوه شروع شیردهی به نوزاد و نیز نحوه مدیریت کردن شرایط خاصی که ممکن است در حین این کار با آن مواجه شوید کسب کنید.

بیشتر بخوانید: آیا با مزایای شیردهی برای مادر و کودک یا فواید شیر مادر آشنا هستید؟

تغذیه با شیر خشک در ماه های اول زندگی کودک

اگر در حال برنامه‌ریزی برای تغذیه نوزاد با شیر خشک هستید درادامه مطلب به تعدادی منبع اشاره شده است که می‌توانند در شروع این کار به شما کمک کنند.

تغذیه ترکیبی در ماه های اول زندگی کودک

برخی از افراد ممکن است ندانند که تغذیه ترکیبی یک گزینه در غذا دادن به نوزاد محسوب می‌شود اما این یک انتخاب کاملا معتبر است که در بسیاری از خانواده‌ها نیز کارکرد خوبی دارد. کارکرد تغذیه ترکیبی در خانواده‌های مختلف متفاوت است و به همین دلیل است که استفاده از این گزینه راحت است.

شما می‌توانید هر کدام از انواع متدهای غذا دادن به نوزاد مانند تغذیه با شیر مادر و استفاده از مکمل شیر خشک یا استفاده از ترکیب شیر اهدایی و شیر خشک یا شیر دوشیده شده از سینه مادر و شیر خشک را به صورت ترکیب شده با یکدیگر مورد استفاده قرار دهید.

تغذیه با شیر مادر قابلیت سازگاری بالایی دارد و بدن شما خیلی زود با زمانبندی انتخاب شده توسط شما سازگار می‌شود. شما می‌توانید هنگام صبح نوزاد را با شیر خودتان تغذیه کنید اما در سایر اوقات روز از شیر خشک برای تغذیه او استفاده کنید. در اینجا منظور از تغذیه ترکیبی ادغام کردن فرایندهایی است که در مورد شما کارکرد خوبی دارد.

بیشتر بخوانید:  تغذیه کودک با شیشه شیر چه مشکلاتی دارد؟

شرایط ویژه در ماه های اول تغذیه کودک

شرایط متفاوت و ویژه‌ای هم در این بین وجود دارد که شما هنگام غذا دادن به نوزادتان ممکن است با آن مواجه شوید، این شرایط ویژه از حساسیت‌های نوزاد گرفته تا نیازهای سلامتی او را شامل می‌شود.

تغذیه نوزاد با مواد غذایی جامد

به محض اینکه بدن نوزاد آماده دریافت سایر مواد غذایی جامد و مایع در رژیم غذایی روزانه‌اش شد غذا دادن به نوزاد به طور کل تغییر پیدا می‌کند و تبدیل به یک موضوع مجزا می‌شود اما این دنیای متفاوت نیز هیجان‌انگیز است. شما از این پس می‌توانید تمام شیوه‌های مربوط به گنجاندن غذاها و نوشیدنی‌های جدید در رژیم غذایی نوزاد را امتحان کنید.

گرفتن تصمیم درست در رابطه با نحوه غذا دادن به نوزاد

ماه های اول تغذیه کودک نباید کاری تنش‌زا باشد اما ممکن است زمانی برسد که شما مجبور شوید بهترین تصمیم‌ها را در رابطه با خودتان، نوزادتان و کل خانواده بگیرید. همچنین باید این دوره را دوره‌ای سرشار از سوالات مطرح شده یا قضاوت‌های طرح شده از جانب افراد خارج از حلقه اعضای خانواده محسوب کرد که ممکن است نظراتی در مورد کارهای لازم برای غذا دادن به نوزاد داشته باشند. در نظر داشته باشید که هیچ گزینه‌ای با عنوان بهترین انتخاب برای غذا دادن به نوزاد وجود ندارد بلکه آن انتخابی بهترین است که در مورد نوزاد شما موثر واقع شود.

انتخاب‌های تغذیه‌ای می‌توانند کل خانواده را تحت تاثیر خود قرار دهند هرچند که در ابتدای امر شما متوجه این موضوع نشوید پس در فرایند تصمیم‌گیری بهترین کار این است که کل نیازهای خانواده را مد نظر داشته باشید.

برای مثال در صورتی که تغذیه نوزاد با شیر مادر مورد توجه شما است بررسی کنید که این موضوع به چه نحوی می‌تواند روی برنامه‌های زمانبندی شده سایر اعضای خانواده اثرگذار باشد؟ آیا تغذیه نوزاد با شیر خشک با بودجه خانوادگی شما سازگار است؟ آیا شما از حمایت لازم برای انتخاب بهترین گزینه ممکن برای غذا دادن به نوزادتان برخوردار هستید؟

هنگامی که می‌خواهید تصمیم نهایی را بگیرید از درنظر گرفتن هدف کلی موضوع واهمه نداشته باشید. حتی هنگامی که تصمیمی می‌گیرید بهتر است به خاطر داشته باشید هر چیزی در زندگی قابل تغییر است. شما همواره می‌توانید تصمیم خود را تغییر دهید یا در صورت تغییر مواردی در وضعیت خود یا خانواده تصمیم جدیدی بگیرید.

بیشتر بخوانید: تغییر غذای کودک از شیر مادر به غذاهای اولیه

سخنی با مادران

ماه های اول تغذیه کودک یک دوره هیجان‌انگیز در زندگی شما مادران است. واقعا چه کسی از غذا خوشش نمی‌آید؟ درست است؟ این مقاله یک فرصت در اختیار شما می‌گذارد تا بتوانید از بهترین راهکارهای غذا دادن به نوزاد که مناسب شرایط شما، نوزادتان و نیز خانواده شما است مطلع شوید.

حسین بابائی

می‌نویسم، ترجمه می‌کنم، علاقه مند به علم، روانشناسی، عشق وب و خواندن. کمی نرد

Share
Published by
حسین بابائی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago