محققان میگویند: زنان مبتلا به دیابت نوع ۱ احتمال بیشتری دارد که فرزند مبتلا به اوتیسم داشته باشند. آنها در مورد علت این موضوع مطمئن نیستند اما سطح گلوکز ممکن است یک عامل باشد. کودکانی که مادران آنها مبتلا به دیابت نوع ۱ هستند، در معرض خطر ابتلا به اوتیسم هستند.
این نتیجه گیری مطالعه اخیر از Kaiser Permanente در جنوب کالیفرنیا است. محققان میگویند که زنان مبتلا به دیابت نوع ۱ در مقایسه با زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ یا دیابت بارداری، در دوران بارداری در معرض خطر بیشتری برای داشتن کودک مبتلا به اوتیسم هستند. نتایج تعجب آور نبود، زیرا دیابت نوع ۱ به طور کلی بیشتر از دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری زیر نظر گرفته میشود.
آنی شیانگ دارنده مدرک دکتری و نویسنده و مدیر تحقیقات آمار زیستی در بخش تحقیقات و ارزیابی در این باره میگوید:
بسیاری از عوامل ممکن است در ایجاد اوتیسم تاثیر گذار باشند و دیابت در دوران بارداری میتواند یکی از عوامل باشد.
شیانگ و همکارانش اطلاعاتی را از ۴۱۹/۴۲۵ کودک که در هفته ۲۸ تا ۴۴ بارداری در بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۲ به دنیا آمدهاند جمع آوری کردند. کودکان از زمان تولد تا تاریخ تشخیص بالینی با اختلال طیف اوتیسم، آخرین تاریخ عضویت آنها در بیمارستان یا مرگ از نظر هر علتی مورد بررسی قرار گرفتند.
در مجموع ۶۲۱ نفر مورد مطالعه در معرض دیابت نوع ۱ قرار گرفتند و ۹۴۵۳ نفر دیگر در معرض دیابت نوع ۲ قرار گرفتند. علاوه بر این ۱۱/۹۲۳ نفر در معرض دیابت بارداری قرار گرفتند که قبل از هفته ۲۶ بارداری تشخیص داده شد. ۲۴۵۰۵ نفر دیگر در معرض دیابت بارداری قرار گرفتند که پس از ۲۶ هفته حاملگی تشخیص داده شد. قرار گرفتن در معرض دیابت بارداری و دیابت نوع ۱ و ۲ که به مدت ۲۶ هفته تشخیص داده شد، با افزایش خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم فرزندان همراه شد.
از کودکان مورد مطالعه، ۵۸۲۷ کودک تشخیص اختلال طیف اوتیسم را در حدود ۶ سالگی دریافت کردند. کودکانی که مادران آنها مبتلا به دیابت نوع ۱ بودند، دارای بیشترین احتمال ابتلا به اوتیسم بودند. این تحقیق دلیل منطقی این ارتباط را تعیین نمی کند.
شیانگ میگوید: گرچه ممکن است سطح گلوکز نقش داشته باشد اما تحقیقات بیشتری نیاز است. او در ادامه میگوید: ما هنوز علت اصلی این پیوندها را نمیشناسیم و نمیدانیم که آیا این موضوع به خاطر سطح قند خون است. اما کنترل قند خون همیشه در طول بارداری مهم است.
با این حال، این تحقیق اولین قدمی بود که برای یافتن خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۱ برداشته شد. دکتر مری لکن یک پژوهشگر پژوهشی در مرکز دیابت جانسین و استادیار پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد است. او میگوید: این منطقی است که دیابت نوع ۱ خطراتی را به همراه داشته باشد، زیرا جنین بعد از آن در مرحله دوم بارداری مانند دیابت نوع ۲ یا دیابت بارداری در معرض سطح گلوکز مادر است. اما این موضوع در دیابت نوع ۱ بیشتر بود.
به گفته لکن، احتمالا بیشتر توضیحاتی که من میتوانم به آنها بپردازم این است که اثرات دیابت مادران ممکن است در مراحل بعدی رشد جنین رخ ندهد. دیابت بارداری در نیمه راه دوران بارداری ظاهر میشود و درست در زمانی شروع میشود که مغز جنین وجود دارد و در حال رشد و بلوغ است. این واقعیت که دیابت بارداری باعث افزایش خطر ابتلا به اوتیسم میشود احتمال دارد که بر سطح گلوکز فراتر از دیابت مادر تاثیر بگذارد. خطر بالای ابتلا به اوتیسم در مادران مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است به علت نوسانات سطح گلوکز باشد. خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۱ نشان میدهد که ممکن است کنترل دیابت مادران با دیابت نوع ۱ در مقایسه با دیابت بارداری یا دیابت نوع ۲ حتی ضعیفتر باشد. او میگوید که فرایند هایی نیز ممکن است در نیمه اول بارداری رخ دهند که می تواند بر رشد مغز تأثیر بگذارد و باعث ایجاد اختلال اوتیسم در فرزندان شود.
ارتباط بین اوتیسم و دیابت در سال های اخیر مورد توجه بوده است. فراتحلیل منتشر شده در سال ۲۰۱۲ که در مجموع شامل اطلاعات جمع آوری شده از ۱۲ مطالعه انجام شده بود نشان داد: زمانی که مادر دیابت داشت، خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم در کودک به طور مداوم در حدود ۵۰ تا ۷۵ درصد افزایش پیدا کرده بود.
دکتر ایروا هرتز پیکیتو، استاد اپیدمیولوژی و بهداشت محیط در دانشگاه کالیفرنیا در دیویس میگوید:
شواهد در مورد دیابت بسیار سازگار هستند و میزان خطر این است که متخصصان باید به زنان مبتلا به دیابت کمک کنند و آنها را در دستیابی به کنترل شدید قند خون خود راهنمایی کنند.
تحقیقات بیشتری ممکن است مشخص کند که چه مداخلاتی می تواند در کاهش خطر مورد بحث موثر باشد. لکن معتقد است این ضروری است که زنان مبتلا به دیابت قدمهایی را برای اطمینان از حفظ سطح قند خون سالم قبل از بارداری و در طول این دوره داشته باشند. او توصیه میکند که زنان برای بارداری خود برنامهریزی کنند، اسید فولیک را کنترل کنند و قند خون خود را قبل از بارداری مورد هدف قرار دهند تا بدانند که سالم هستند و قادر به حفظ این سطوح در دوران بارداری هستند. زنان مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است در زمان بارداری نیازهای متفاوتی داشته باشند. اکثر نوزادان متولد شده در مادران مبتلا به دیابت نوع ۱، اختلال اوتیسم را توسعه نمیدهند و مادران نباید نگران چیز دیگری در این مورد باشند. با این حال، با توجه به این که دیابت میتواند بارداری را پیچیده کند، عاقلانه است که مراقب باشیم و برای زنان مبتلا به دیابت اقداماتی مربوط به کنترل سلامتی آنها انجام دهیم.
به دلیل اینکه مغز در حال رشد است، برنامه ریزی بارداری، کنترل قند خون قبل از بارداری و کنترل دقیق گلوکز در دوران بارداری باید انجام شود و زنان باید مراقب خود و دیابت خود باشند.
اگر شما هم در مورد دیابت یا اوتیسم نظر یا داشنی دارید حتما از طریق کودکت آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…