دوست یابی برای کودکان نابینا کمی دشوار است. این کودکان از سوی دیگر بچهها نادیده گرفته میشوند یا در صورتی که سایرین متوجه حضور آنها باشند، شیوه صحیح ارتباط برقرار کردن را نمیدانند. بسیاری از کودکان نابینا به خاطر شرایطی که دارند دچار انزوا و دوری از جمع هستند. اگر کودکی نابینا در اطراف خود دارید، این شما هستید که باید پیشقدم شوید و به او در این مسیر کمک کنید. با کودکت همراه باشید.
بیشتر افراد دوست دارند که با کودکان نابینا وارد بحث و گفتگو شوند اما از واکنش این کودکان کمی واهمه دارند. به همین خاطر باید به کودک نابینای خود کمک کنید تا در ارتباط گرفتن با سایرین پیشقدم شود. راههایی برای کمک به دوست یابی وجود دارد. برای مثال:
بسیاری از مهارتهای اجتماعی از طریق مشاهدات صورت میگیرد. مثلا کودکان با مشاهده رفتار دیگران در محیط به الگوهای رفتاری مختلف در ارتباط برقرار کردن با دیگران دست پیدا میکنند اما کودکی که از نیروی بینایی برخوردار نیست، قادر به الگوبرداری از رفتار دیگران در محیط نخواهد بود. او نمیداند که از چه زبان بدنی در واکنش نشان دادن به صحبتهای دیگران استفاده کند و خیلی چیزهای مشابهی که باد در رفتارهای اجتماعی به کار گرفت برای او گنگ است. پس در این زمینه باید بیشتر با او تمرین کنید:
به فرزندتان یاد بدهید که دوستیها معمولا بر پایه وجوه اشتراک میان افراد شکل میگیرد. در نتیجه سعی کنید که علائق و سلائق او را بشناسید و به او یاد بدهید که به سراغ دوست شدن با کودکان برود که با او مشابهتهای رفتاری و… دارند. برای مثال، اگر فرزندتان به کتابها و فیلمهای علمی-تخیلی علاقه دارد، دوستانی برای خود پیدا کند که به این مقوله علاقه دارند.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…