کودکانی که از نظر ذهنی و روانی قوی هستند در برابر چالشهای زندگی موفقتر عمل خواهند کرد. آنها قادر هستند مشکلات را کنار بزنند، با سختیها کنار بیایند و پس از شکست خوردن از جای خود بلند شوند. بنابراین یکی از وظایفی که بر گردن هر پدر و مادری وجود دارد تقویت قدرت ذهنی کودک است.
حقیقت این است که داشتن ذهن قوی انجام دادن کارهای خشن و سرکوب احساسات نیست، همچنین ربطی به نامهربانی با کودک و بی اعتنایی با او ندارد. در عوض بچههایی که از نظر ذهنی قوی هستند، دارای قدرت تحمل زیادی هستند و شجاعت و اعتماد به نفس لازم را برای رسیدن به پتانسیل کامل خود دارند.
برای پرورش و تقویت قدرت ذهنی کودک نیاز به انجام یک رویکرد سه جانبه وجود دارد: به آنها آموزش دهیم تا افکار منفی را با افکار واقع بینانه عوض کنند، به آنها آموزش دهیم تا یاد بگیرند بر احساسات خود کنترل داشته باشند و به آنها نشان دهیم تا چگونه اقدام مثبت انجام دهند.
شیوههای فرزند پروری زیادی مانند تکنیکهای انضباطی و ابزارهای آموزشی وجود دارد که میتواند به تقویت قدرت ذهنی کودک کمک کند. در ادامه این مقاله به ۱۰ استراتژی که به تقویت قدرت ذهنی کودک کمک میکند تا در بزرگسالی از نظر ذهنی و روانی به یک فرد قوی تبدیل شوند اشاره میکنیم.
انضباط به این معنی است که به کودک بیاموزیم تا چگونه دفعه بعدی یک کار را بهتر انجام دهد نه اینکه از اشتباهات خود رنج ببرد. برای تقویت قدرت ذهنی کودک میتوانیم مهارتهای ویژهای مانند مهارت حل مسئله، کنترل تنش و خود انضباطی را آموزش دهیم. این مهارتها به فرزند شما کمک میکند که حتی زمانی که با وسوسه، شرایط سخت و مشکلات جدی مواجه باشد بهترین تصمیم را بگیرد و بهترین عمل را انجام دهد.
به کودک خود بیاموزید که اشتباه کردن قسمتی از فرآیند یادگیری است بنابراین وقتی کاری را اشتباه انجام میدهند به هیچ وجه نباید احساس خجالت یا شرمندگی داشته باشند. اجازه دهید تا در صورتی که برای ایمنی او خطری ندارد کودک عواقب طبیعی اشتباه خود را درک کند و با او صحبت کنید تا دفعه بعد چگونه از تکرار همان اشتباه جلوگیری کند.
برای کودکان بسیار سخت است وقتی آنها با نقد شدن، تحقیر شدن یا پیش بینی نتایج فاجعه بار روبرو میشوند، احساس قدرت ذهنی بالا داشته باشند.
به کودک خود آموزش دهید تا چگونه افکار منفی خود را بازبینی کند و واقع بینانه فکر کند. ایجاد یک چشم اندازی واقع بینانه و در عین حال خوش بینانه میتواند به کودک کمک کند تا در زمانهای مختلف بتوانند حداکثر توانایی خود را نشان دهند.
اگر کودک شما هر کاری که از انجام دادن آن هراس دارد را نادیده بگیرد هیچوقت اعتماد به نفس لازم برای مقابله و کنترل احساسات بد و ناراحتی را نخواهد داشت. خواه در مواردی که کودک شما از تاریکی میترسد یا فوبیای ترس از غریبه ها داشته باشد، به او کمک کنید تا آهسته آهسته بتواند با ترس خود روبرو شود. او را تشویق کنید، از تلاشهای او تقدیر کنید و برای شجاع بودن به او پاداش دهید. به این ترتیب کودک میآموزد که توانایی انجام کارهای دشوار را دارد میتواند در خارج از منطقه راحتی خود هم عملکرد مثبتی داشته باشد.
همواره والدین تلاش میکنند زمانی که کودک با مشکلی مواجه میشود به داد او برسند و به او کمک کنند، اما نجات کودک از پریشانی و سختی این تفکر را در او تقویت میکند که او درمانده است و همواره نیاز به کمک دیگران دارد. یکی از راههای تقویت قدرت ذهنی کودک این است که اجازه دهید تا او چیزی را از دست بدهد، اجازه دهید او احساس خستگی و بی حوصلگی کند و به او آموزش دهید که او همیشه مسئول بر طرف کردن مشکلات خود است حتی اگر تمایلی به این کار ندارد. وجود این کشمکشها با حمایت و راهنمایی شما میتواند به کودک کمک کند تا قدرت ذهنی خود را بالا ببرد.
کودکان برای تصمیم گیری درست نیاز به یک قطب نما و راهنمای معنوی قوی دارند. تلاش کنید تا ارزشهای خود را به کودک خود انتقال دهید. فرصتهایی را برای دادن درس زندگی به کودک ایجاد کنید تا به تدریج ارزشهای اخلاقی را به آنها بیاموزید.
برای مثال به اهمیت صداقت و مهربانی تاکید کنید نه به دست آوردن همه منافع. کودکانی که ارزشهای خود را درک میکنند احتمال بیشتری دارد تا تصمیم گیریهای درست و اخلاقیتری انجام دهند حتی اگر دیگران با تصمیم آنها مخالفت کنند.
قدردانی یک درمان فوقالعاده برای خودپسندی و دیگر عادتهای بد است که مانع از تقویت قدرت ذهنی فرزند شما میشود. به کودک خود بیاموزید که حتی در بدترین روزها هم چیزهای خوب زیادی در جهان برای قدردانی وجود دارد. قدردانی میتواند خلق و خوی کودک شما را بهبود دهد و مهارت حل مسئله را تقویت کند.
پرورش و تقویت قدرت ذهنی مستلزم پذیرش مسئولیت پذیری فردی است. وقتی کودک شما اشتباهی را مرتکب میشود یا رفتار ناشایستی را انجام میدهد به او اجازه دهید کار خود را توضیح دهید.
اگر فرزندتان دیگران را به خاطر اینکه او چگونه فکر میکند یا چه احساسی دارد یا چگونه رفتار میکند سرزنش میکند، رفتار او را تصحیح کنید.
هر بار که کودک شما ناراحت یا عصبانی است و فریاد میکشد سعی نکنید او را آرام کنید، بلکه به او آموزش دهید چگونه بتواند احساسات بد خود را کنترل کند. به این ترتیب او در آینده برای کنترل خلق و خو و احساسات خود وابسته به شما نخواهد بود.
کودکانی که احساسات خود را میشناسند و میدانند چگونه باید آنها را کنترل کنند، در برابر چالشها و مشکلات آمادهتر خواهند بود.
نشان دادن اینکه کودک چگونه میتواند از نظر ذهنی قوی باشد بهترین راه برای آموزش تقویت قدرت ذهنی به کودک است. با کودک خود درباره اهداف شخصی صحبت کنید و به او نشان دهید که شما برای اینکه به اینجا برسید قدم به قدم جلو رفتهاید.
بهبود فردی و تقویت قدرت ذهنی را به یک اولویت در زندگی خود تبدیل کنید و به کودک خود بیاموزید که زندگی همیشه بر وفق مراد نخواهد بود سختیها و دشواریها همیشه در مسیر زندگی وجود دارند که با ذهن قوی و افکار مثبت میتوانند این موانع را کنار بزنند.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…