پژوهشگران و کارشناسان مختلف درباره تشویق کودکان تحقیقات زیادی انجام دادهاند. روش تشویق کودکان بر پیشرفت و رشد آنها تاثیرگذار است. برای مثال، براساس یکی از این پژوهشها، اگر به جای تلاش و پشتکار از هوش کودک تعریف و تشویق شود، احتمالا او پشتکار کمتری از خود نشان میدهد، کمتر لذت میبرد و علت شکستهایش را ناتوانی خود میداند. در مقابل، وقتی به جای نتیجه نهایی، پشتکار و تلاش کودک دیده شود و مورد توجه قرار گیرد، احتمالا او برای موفقیت بیشتر تلاش میکند، از یادگیری لذت میبرد و علت شکستهایش را تلاش ناکافی میداند. بنابراین، بهتر است به جای تشویق بیش از حد کودک به علت داشتن صفاتی ذاتی مانند هوش، او را به علت عملکرد و تلاشش تشویق کنید.
اگر کودک را به علت میزان تلاشش تشویق کنید، به او یاد میدهید تلاش ارزشمند است. کودکی که تلاش را ارزشمند بداند برای خواستههای خود میجنگد و میداند کنترل نتایج و دستاوردها در هر کاری به خود او ربط دارد. کودکانی که به علت عملکرد و تلاششان تشویق میشوند معمولا پشتکار بیشتری دارند و از روند فعالیت خود بیشتر لذت میبرند. اما اگر تشویق بیش از حد به علت هوش کودک باشد، میل به تلاش کاهش پیدا میکند. هر چند تشویق بیش از حد کودک کار درستی نیست، اما تشویق متعادل و مثبت به شکوفایی او کمک خواهد کرد.
یادتان باشد گاهی چیزی نگفتن و تشویق نکردن کودک هم ایده بدی نیست. در واقع، با این کار باعث میشوید فرزندتان مستقل شود، برای رسیدن به نتایج مثبت و موفقیت در زندگی به تشویق دیگران متکی نباشد و نسبت به خود احساس بهتری داشته باشد. البته منظور این نیست که کودک را نادیده بگیرید، بلکه افراط در تشویق کردن و توجه نشان دادن به هر دستاورد کوچک فرزندتان باعث میشود او برای جلب رضایت شما یا دیگران به دنبال موفقیت باشد.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…