شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که با دیدن کودکی در خیابان دستی بر سرش میکشید یا گونهاش را میبوسید، اگر اینطور است، بهتر است این مقاله را مطالعه کنید. همه دوست دارند روابطشان را با دیگران مدیریت و کنترل کنند و معمولا کسی رابطهای را که در آن نادیده گرفته میشود یا حقوقش پایمال میشود تحمل نمیکند. اما گوشزد کردن این نکات به دیگران کمی سخت است و ریشه این ناتوانی تا حد زیادی در عادتهایی است که در کودکی شکل گرفتهاند. بوسیدن کودک و در آغوش کشیدن او بدون اجازه و رضایتش یکی از رفتارهایی است که در آن حریم شخصی کودک نادیده گرفته میشود و این احتمال را به وجود میآورد که او در آینده در روابطش دچار مشکل شود.
در مهمانی های رسمی و خانوادگی زیاد اتفاق می افتد که کودک شما با این عبارات مواجه شود: عباراتی مانند «یه بوس به خاله بده»، «عمو رو بوس کن» یا حتی «برو مادربزرگت را ببوس». اینها جملات آشناییاند که معمولا بزرگترها به کودکان میگویند و فکر میکنند این کار باعث رشد و گسترش روابط اجتماعی کودک میشود، اما در حقیقت حریم شخصی و حق انتخاب او را نادیده میگیرند. پس بهتر است، به جای اینکه کودک را تحت فشار قرار دهید، به او حق انتخاب و کنترل کردن روابطش را یاد دهید.
میتوانید رفتارهای جایگزین مثل دست دادن یا دست تکان دادن را به کودک آموزش دهید تا هر زمان با کسی مواجه شد، به جای بغل یا بوس، با او دست دهد. به کودک یاد دهید در روابطش، قبل از بغل کردن یا بوسیدن کسی، ابتدا از او اجازه بگیرد. با این کار نه تنها یاد میگیرد به حریم شخصی دیگران احترام بگذارد، بلکه این حق را برای خودش نیز قائل خواهد شد.
همانطور که گفته شد، بسیاری از مشکلاتی که افراد در بزرگسالی در روابط خود تجربه میکنند، ریشه در کودکیشان دارد. بوسیدن و در آغوش کشیدن کودک بدون رضایت و میلش هرگز درست نیست. آموزش تسلط و احترام به بدن یکی از مهمترین آموزشهایی است که باید از کودکی در روش تربیتی خود در نظر داشته باشید.
بعضی افراد معتقدند، برای نشان دادن علاقه، بوسیدن و در آغوش کشیدن کودک بدون در نظر گرفتن خواست او هیچ اشکالی ندارد. احتمالا این دسته از افراد حساسیت شما را نسبت به این موضوع درک نمیکنند. بهتر است به آنها توضیح دهید که هیچکس حق ندارد به حریم خصوصی فرد دیگر، هر چقدر هم کمسن باشد، تجاوز کند. کودک هم انسان است و نسبت به بدن خود احساسات و عقایدی دارد، بنابراین بدون اجازه هرگز نمیتوان او را بوسید یا بغل کرد.
به کودک آموزش دهید بدون اجازه او کسی حق بوسیدن یا بغل کردنش را ندارد. این آموزش باعث میشود کودک به مهارت «نه گفتن» هم مجهز شود. بسیاری از بزرگسالان توانایی مخالفت کردن با خواستههای دیگران را ندارند. آموزش این مهارت از سنین پایین و با یاد دادن این نکته که هر کس باید روابطش را با دیگران مدیریت کند شروع میشود.
بسیاری از افراد نمیدانند بوسیدن کودک بدون اجازه او کار درستی نیست. پس در نقش مادر یا پدر این رفتار را گسترش دهید. ممکن است بعضی افراد از دیدن واکنش شما ناراحت شوند، اما عقبنشینی نکنید و بدانید کارتان کاملا درست است.
کودک هم مانند هر انسانی حقوقی دارد و باید فضای شخصی او حفظ شود. پس به حریم شخصی و فضای خصوصی او احترام بگذارید و اجازه ندهید از دوران نوزادی و کودکی برای معاشرت با دیگران تحت فشار قرار گیرد. بوسیدن کودک بدون خواست و رضایت او علاوه بر اینکه ممکن است به لحاظ روانی به کودک آسیب بزند، از نظر بهداشتی هم کار صحیحی نیست. پس به خاطر داشته باشید، این بار که دوست یا آشنایی بدون اجازه کودکتان را بوسید یا بغل کرد، محترمانه اما محکم، از او بخواهید برای این کار ابتدا از کودک اجازه بگیرد.
روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…
نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آنها تفاوت ایجاد میکند.…
دنیای دیجیتال بخش جداییناپذیر زندگی ما و فرزندانمان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…
سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…
توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…
کودکان تاب آور میتوانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…