مراقبت از نوزاد

۹ توصیه مفید و مهم برای حفظ بهداشت نوزادان و سلامت آنها

آیا اخیرا قدم در دنیای هیجان‌انگیز پر از نگرانی مادری گذاشته‌اید؟ آیا نگران سلامتی و مراقبت‌های بهداشتی از کودک خود هستید؟ آیا می‌دانید که عادت‌‌های بهداشتی مناسب و اصولی می‌تواند از ابتلای کودک به بیماری جلوگیری کند؟ اگر در این زمینه کنجکاو هستید، می‌توانید ۹ توصیه برای حفظ بهداشت نوزادان را در این مقاله از کودکت دنبال کنید. بهداشت نقش مهمی در تقویت سلامت کلی و تندرستی کودک دارد. باید بدانیم غیر از بهداشت عمومی باید تا حد امکان کودک را از میکروب‌ها و بیماری‌ها دور نگاه دارید.

۹ توصیه برای حفظ بهداشت نوزادان

شستن دست‌ها

لازم است که هر دوی والدین قبل از اینکه کودک را در آغوش بگیرند دست‌هایشان را با یک صابون ضد باکتری بشویند. اگر دست‌هایتان را خوب نشویید و آلوده به میکروب‌های بیماری‌زا باشد، ممکن است کودک مبتلا به بیماری‌های سرما‌خوردگی، آنفولانزا و اسهال شود. برای حفظ بهداشت نوزادان مهم است که حتما بعد از تعویض پوشک کودک و رفتن به توالت، دست‌هایتان را خوب بشویید.

حمام کردن کودک

برای جلوگیری از ابتلای کودک به عفونت‌های پوستی و حفظ بهداشت نوزادان آنها را حمام کنید. حمام کردن کودک به طور منظم و مرتب، به نفع سلامتی او است. توجه داشته باشید که ناحیه پوشک، صورت و دست‌های کودک همیشه تمیز باشد. در صورتی که ناحیه ناف کودک تازه متولد شده هنوز بهبود پیدا نکرده، می‌توانید به کمک یک اسفنج و آب بدن کودک را پاک کنید.

بیشتر بخوانید: ۷ ترفند موثر برای حل مشکل ترسیدن کودک از حمام

گرفتن ناخن کودک

ناخن‌های کثیف نشانه‌ای از وجود میکروب‌ها است. اگر زیر ناخن‌های کودک کثیف باشد، میکروب‌ها وارد بدن او می‌شوند و بیمارش می‌کنند. همیشه مراقب باشید که زیر ناخن‌های کودک تمیز باشد و آنها را کوتاه نگاه دارید تا تمیز کردنشان راحت‌تر باشد و ناخن‌های تیز و بلند کودک می‌تواند به پوست لطیف و ظریفشان آسیب برساند. بهترین زمان برای کوتاه کردن ناخن‌های زمانی است که او خواب است. از ناخن‌گیر مخصوص کودک استفاده کنید تا به او آسیب نرسد.

پاک کردن گوش کودک

باید گوش‌های ظریف کودک را به آرامی پاک کرد. هرگز گوش‌پاک کن را وارد گوش‌های کوچک کودک نکنید. اگر متوجه شده‌اید که کودک هنگام لمس گوش‌هایش توسط شما احساس ناراحتی می‌کند، شاید مبتلا به عفونت گوش شده باشد. بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

تمیز کردن بینی کودک

مخاط خشک بینی کودک خود را تمیز کنید. برای این می‌توانید از یک پارچه پنبه‌ای هم نرم استفاده کنید.

تمیز کردن چشم کودک

سعی کنید همیشه چشمان کودک را تمیز نگاه دارید تا از عفونت جلوگیری کند. به آرامی مخاط‌های خشک گوشه‌های چشم کودک را با یک پارچه نرم مرطوب پاک کنید.

تعویض مرتب پوشک

وقتی پای حفظ بهداشت نوزادان به میان می‌آید، تعویض پوشک در فواصل زمانی منظم اهمیت زیادی دارد. برای جلوگیری از بروز بثورات پوستی در ناحیه پوشک، همیشه آن منطقه را تمیز و خشک نگاه دارید.

بیشتر بخوانید: آموزش بهداشت فردی به کودکان ؛ مهمترین عادت هایی که باید از کودکی آموزش دهید

تمیز نگاه داشتن اسباب‌بازی‌‌ها

اکثر نوزادان عادت دارند که اسباب‌بازی‌ها را داخل دهانشان می‌گذارند. برای حفظ بهداشت نوزادان اسباب‌بازی‌های آنها را به طور منظم شست و شو دهید و تمیزشان نگاه دارید. پس از شست و شوی اسباب‌بازی با آب ساده آن را با یک دستمال‌کاغذی خشک کنید.

پاکیزه نگاه داشتن خانه

برای اینکه کودک کمتر در معرض میکروب‌های بیماری‌زا قرار بگیرد، خانه خود را تمیز نگاه دارید. کف خانه را با یک محلول ضد عفونی کننده تمیز کنید. روی مناطقی که کودک بیشتر در آنها حضور دارد، تمرکز کنید. در صورتی که کودک از شیشه‌شیر استفاده می‌کند، آن را بعد از مصرف حتما بشویید. ظروفی را که در آشپزخانه برای کودک غذا تهیه می‌کند، با مواد شوینده و آب گرم کاملا بشویید. برای حفظ بهداشت نوزادان آشپزخانه و حمام را با مواد ضد عفونی‌کننده تمیز کنید.

با رعایت این نکات و توصیه‌‌ها برای حفظ بهداشت نوزادان زندگی سرشار از تندرستی و شادمانی برای آنها رقم بزنید و او را از هجوم بیماری‌ها در امان نگاه دارید. اگر تجربه یا اطلاعاتی در این زمینه دارید، از طریق بخش نظرات همین مقاله یا سایر شبکه‌های اجتماعی کودکت با ما در میان بگذارید.

نسترن خسور

Share
Published by
نسترن خسور

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

1 ماه ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago