تغذیه

اهمیت چربی در رژیم غذایی کودک ؛ چربی خوب و چربی بد چیست؟

چربی همیشه بد نیست، چربی‌های خوب برای گرفتن انرژی در فعالیت‌های روزانه و همچنین برای رشد و سلامت نوزادتان ضروری است. در این مقاله از کودکت تمام چیزهایی که شما باید در مورد انواع چربی‌ها و اهمیت چربی در رژیم غذایی کودک خود بدانید گردآوری شده‌ است.

در سال‌های قبل گفته می‌شد که چربی برای نوزاد خوب نیست و باید به کلی از آن اجتناب کرد، اما مفهوم چربی خوب باعث شد نگاه بدبینانه به چربی عوض شود.

چربی خوب و چربی بد چیست؟

چربی که ما در این مقاله با عنوان چربی خوب از آن یاد می‌کنیم به معنای ساده همان چربی اشباع نشده است. چربی اشباع نشده به دو شکل وجود دارد: در درجه اول به عنوان مثال چربی‌های تک اشباع نشده (mono-unsaturated) و چربی‌های چند اشباع نشده (poly-unsaturated). چربی‌های اشباع نشده به ما کمک می‌کند تا شریان‌های بدن ما تمیز بماند. آن‌ها همچنین به تولید کلسترول خوب کمک می‌کنند و آن را در اطراف بدن حرکت می‌دهند در نتیجه خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: مضرات نمک و شکر موجود در مواد غذایی برای کودک

چربی‌های چند اشباع نشده مجددا به ۲ دسته تقسیم می‌شوند: امگا ۳ و امگا ۶. این‌ها اسیدهای چرب ضروری هستند که دوباره برای نوزادان ما حیاتی هستند. بدن کودک شما قادر به تولید اسیدهای چرب ضروری نیست، از این رو ما باید مکمل‌های چربی را در رژیم غذایی او با غذاهای غنی شده از چربی‌های اشباع نشده تامین کنیم و مطمئن شویم که به اندازه کافی آن‌ها را دریافت می‌کند.

از طرف دیگر، چربی بد چیزی است که از محصولات حیوانی مثل گوشت قرمز می‌آید. بدن ما هم‌چنین چربی بد را از طریق محصولات لبنی مانند شیر، کره، پنیر و بستنی دریافت می‌کند. روغن نارگیل و پالم منبع چربی‌های بد هستند. با این‌ حال، این موارد هرچند به مقدار کم باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

در زیر برخی توصیه‌های سریع برای تقویت رژیم غذایی کودک شما آورده شده‌ است تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها روزانه چربی مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

    • تغذیه با شیر مادر منبع مهم اسیدهای چرب ضروری برای نوزادتان است. این یکی از دلایلی است که توصیه می‌شود کودکان زیر یک سال از شیر مادر تغذیه شوند. در صورت اینکه مادر شیر کافی ندارد، شیر مادر می‌تواند با غذای غنی شده از چربی خوب جایگزین شود تا سطح کافی از چربی موردنیاز به بدن کودک برسد. اگر کودک شما با دستور خاصی تغذیه می‌شود برای جایگزین کردن غذاهای مکمل به جای شیر مادر با پزشک مشورت کنید.
    • هنگامی که کودک شما شروع به خوردن غذای جامد کرده‌ است اطمینان حاصل کنید که چربی مورد نیاز و ضروری بدن خود را دریافت می‌کند. کودکان در این مرحله نیاز به چربی زیادی در رژیم غذایی خود دارند تا انرژی مورد نیاز برای رشد حیاتی که در بدن و مغز آن‌ها انجام می‌شود را دریافت کنند. محصولاتی مانند شیر کم‌چرب، مواد‌ غذایی بدون چربی یا کم چرب و غیره را تا زمانی که کودکتان زیر ۵ سال است به آن‌ها معرفی نکنید و تنها با مشورت پزشک متخصص اطفال این کار را انجام دهید.
    • رژیم غذایی روزانه خانواده خود را به دقت بررسی کنید. فهرستی از موارد چربی بد، مانند کره، پنیر، گوشت قرمز و غیره را که بخشی از رژیم غذایی فعلی شما هستند تهیه کنید. به دقت برنامه‌ریزی کنید تا راه‌های محدود کردن مصرف روزانه یا پیدا کردن جایگزینی هوشمندانه، برای این موادغذایی در برنامه رژیم‌غذایی روزانه خود داشته باشید.

بیشتر بخوانید: فریب برچسب‌ های گمراه کننده مواد غذایی کودکان را نخورید

  • برچسب‌های غذایی که روی محصولات وجود دارد را به دقت مطالعه کنید. از این طریق می‌توانید از ترکیب چربی بد در رژیم‌ غذایی روزانه خود اطلاع پیدا کنید. شما می‌توانید از این اطلاعات برای انتخاب گزینه‌های سالم‌تر در سبد خرید خود استفاده کنید.

  • محدود کردن مصرف چربی بد را به یک تلاش خانوادگی تبدیل کنید. به‌ عنوان یک خانواده، انتخاب کنید که رژیم غذایی سالم داشته باشید و سالم بمانید. مصرف غذاهایی مانند غذای‌ آماده، پاستا و موارد مشابه دیگر را فقط یک‌بار در هفته یا حتی کمتر محدود کنید. هم چنین نه فقط برای کودکان بلکه برای همه افراد خانواده گزینه‌های سالم‌تر در نظر بگیرید. این مثال خوبی برای کودکان کوچک شما است تا از آن‌ها تقلید کنند. پیروی از رژیم غذایی سالم می‌تواند یک دارایی بزرگ برای کودکتان باشد، حتی وقتی بزرگ می‌شود، چون او به احتمال زیاد یک سبک زندگی سالم‌تر را انتخاب می‌کند که در سلامتی و رشد بهتر او تاثیرگذار خواهد بود.

آیا شما هم از چربی در رژیم غذایی کودک خود استفاده می‌کنید؟ فراموش نکنید نظرات و تجربیات شما می‌تواند به والدین دیگر کمک کند تا تصیمات بهتری برای تربیت فرزند خود بگیرند پس حتما تجربیات و دانش خود را از طریق وبسایت کودکت با دیگران به اشتراک بگذارید.

امین بینایی

Share
Published by
امین بینایی

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

1 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago