تربیت کودک

آموزش دوچرخه سواری به کودک با بهترین روش های یادگیری

آموزش دوچرخه سواری به کودک بسیار مهم است. زیرا یادگیری این مهارت هم یک تفریح فوق‌العاده است و هم به سلامت کودک کمک شایانی می‌کند و یک ورزش تمام‌عیار است. معمولا کودکان از ۳ تا ۸ سالگی، آمادگی لازم برای یادگیری دوچرخه سواری را دارند و به طور کلی و متوسط در سن ۵ سالگی می‌توانند به این مهارت دست پیدا کنند. در ادامه درباره این مهارت و آموزش آن بیشتر صحبت شده است. با کودکت همراه باشید:

آموزش دوچرخه سواری به کودک

آموزش دوچرخه سواری به کودک در سنین ۳ تا ۵ سال باعث می‌شود که احتمال آسیب دیدن او بیشتر شود اما کودکانی که در سنین بالاتر مثلا ۶ تا ۷ سالگی به این مهارت مجهز می‌شوند، بهتر از خود مراقبت می‌کنند و کمتر آسیب می‌بینند. یادتان باشد تا زمانی که چرخ‌های کمکی را از دوچرخه باز نکنید، کودک همچنان به آنها متکی خواهد بود و میلی به یادگیری دوچرخه‌سواری نخواهد داشت. به ویژه، با وجود اسکوتر و اسباب‌بازی‌های چرخ‌دار میل کودکان به دوچرخه‌سواری کمتر هم می‌شود. پس برای ایجاد انگیزه یادگیری و آموزش دوچرخه سواری به کودک باید سعی کنید که خودتان یا اطرافیان کودک هم از دوچرخه استفاده کنند. این کار باعث تحریک میل کودک به یادگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: آیا دوچرخه‌ سواری کودکان بر سلامت آنها تاثیر دارد؟

اگر آموزش دوچرخه سواری به کودک را در محیطی امن و آرام پیگیری کنید قطعا میل او به شروع فرایند یادگیری بیشتر می‌شود زیرا در این شرایط احساس خطر نمی‌کند.

اهمیت یادگیری دوچرخه‌ سواری

آموزش دوچرخه سواری به کودک بسیار مهم است. زیرا این مهارت فقط نوعی بازی نیست بلکه روشی برای افزایش قدرت یادگیری کودک در زمینه کارهای عملی است. کودک با این کار به محیط بیرون می‌رود و با محله و دور و اطراف خود هم آشنا شده و اعتماد به نفس بیشتری از انجام این کار انفرادی به او تزریق خواهد شد. برای شروع یادگیری، گزینه‌های مختلفی پیش روی کودکتان وجود دارد. برای مثال، دوچرخه‌هایی با چرخ‌های بزرگ، ۳چرخه و… . استفاده از ۳ چرخه در سنین ۱ تا ۳ سال به فرزندتان کمک می‌کند تا پدال زدن را تمرین کنند و کم‌کم برای پدال زدن با دوچرخه حقیقی، آمادگی‌های لازم را کسب کنند. برخی از والدین هم ترجیح می‌دهند که فرزندشان، تمرین تعادل را با دوچرخه‌های مجهز به کمکی صورت بدهند.

هیچ یک از روش‌ها بر دیگری برتری ندارد. تنها نکته‌ای که باید در هنگام آموزش دوچرخه سواری به کودک مورد نظرتان باشد، این است که کودک با کدام روش راحت‌تر است و احساس آمادگی بیشتری برای پدال زدن پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: زمین خوردن کودک در چه مواردی خطرناک است و بعد از آن چه باید کرد؟

به این نکات توجه کنید

یکی از موضوعات مهمی که در آموزش دوچرخه سواری به کودک باید لحاظ کنید، این است که آموزش را در فضایی شاد و دوستانه پیگیری کنید تا کودک دچار اضطراب و وحشت نشود. یادتان باشد که همه این آموزش‌های باید به نتیجه‌ای مثبت بیانجامند نه ترس و تنفر از یادگیری. اقدامات زیر می‌تواند در فرایند آموزش مفید باشد:

  • زین دوچرخه را پایین بیاورید تا هنگام زمین خوردن، پای کودک به زمین برسد و نیافتد؛
  • از دوچرخه‌هایی که پدال ندارند و فقط برای حفظ تعادل هستند در آغاز یادگیری کمک بگیرید؛
  • از کلاه ایمنی استفاده کنید؛
  • لباس فرزندتان همیشه رنگی باشد که از سوی رانندگان دیگر تشخیص داده می‌شود؛
  • مسیرهای انتخابی برای آموزش امن و خلوت باشند.

شاید شما هم از افراد مختلف شنیده باشید که در کودکی سوار دوچرخه شده‌اند و بدون هیچ کمکی از والدین و… ناگهان شروع به رکاب زدن و دوچرخه‌سواری کرده‌اند. چنین داستان‌هایی بیشتر شبیه تخیل است اما چنانچه حقیقت هم داشته باشد دلیل بر این نیست که کودک شما هم می‌تواند چنین کاری کند. پس از فشار آوردن به او و مقایسه در آموزش به طور جدی پرهیز کنید که نتیجه خوبی در پی ندارد.

 

نیلوفر شهدوست

Share
Published by
نیلوفر شهدوست

Recent Posts

روابط مثبت میان والدین و فرزندان: نحوه ایجاد آن

روابط مثبت بین والدین و فرزندان برای رشد کودکان مهم است. روابط مثبت با کودکان…

4 هفته ago

ایجاد رابطه خوب با فرزندتان

 نوع تفکر شما در مورد تربیت فرزندتان، در ایجاد رابطه با آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند.…

2 ماه ago

دوره آموزشی آفلاین «من و فرزندم در دنیای دیجیتال»

دنیای دیجیتال بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما و فرزندان‌مان است. در یک دوره جامع آموزشی تلاش…

4 ماه ago

نمونه‌های تاب آوری: چه مهارت‌های کلیدی شما را تاب آورتر می‌کند؟

سلامت روان، بسیار فراتر از وجود برخی از اختلالات است. وقتی صحبت از سلامت روان…

7 ماه ago

راهنمای ایجاد تاب آوری در کودکان برای والدین و معلمان

توسعه تاب آوری یک سفر شخصی است و شما باید از دانشی که نسبت به…

7 ماه ago

نحوه ایجاد تاب آوری در کودکان 3 تا 8 سال

کودکان تاب آور می‌توانند پس از تجربه شکست، بهبود یابند و به زندگی عادی خود…

7 ماه ago